Steinplukkere

Beskrivelse

Tempi steinplukker
Globus Tempi er en kompakt og lettbetjent steinplukker for småstein.

Kapasitet
Tempi er en perfekt overflateplukker etter raking med steinrive, men kan også kjøres ned til en arbeidsdybde på inntil 10cm for kjøring direkte på harvet jord. Stein og jord blir tvangsmatet av en vinne over tinderista hvor jord og mindre stein skilles ut. Steinene føres videre opp i steinkassen som er utstyrt med hydraulisk tipp og løft. Steinkassen rommer 2300kg og har en tipphøyde på inntil to meter, noe som gjør det enkelt å tippe i større tilhengere.

Heavy Duty
Tempi er utstyrt med kraftige Heavy Duty fjærer som er spesialsmidd for steinplukking. I tillegg er både tinderista og tindene på fjærene laget i Globus herdet borstål for å gi lang levetid og sliteevne.

Detaljer
Taket i vinne og steinkasse er utstyrt med gummiduk for å dempe støy og unngå skader. Maskinen kobles direkte på traktorens trekkstenger drives av traktorens kraftuttak og krever to dobbeltvirkende hydraulikkuttak for betjening. Maskinen leveres standard med 35mm lysåpning i tinderist men kan også leveres med 20, 28 eller 45mm.

 

SB steinplukker
Globus steinplukker SB er utviklet med tanke på effektiv småsteinplukking og driftssikkerhet.

Fleksibel
Globus modell SB har sin historie tilbake til 1980-tallet og har med enkelte justeringer blitt en av de mest fleksible steinplukkeren på markedet. SB er like god på overflateplukking som til å gå mer i dybden for å plukke stein. Maskinen kan kjøres direkte på harvet jorde, nybrott eller etter raking med steinrive.

Kapasitet
Under kjøring føres stein og jord inn over skjæret og til hovedbeltet hvor utsolding av jorda skjer. Et overliggende fast belte sikrer god utsolding og knusing av klumper, samtidig som at steinen transporteres over til det bakre beltet. Det bakre beltet transporterer ferdig soldet masse over i steinkassen som rommer 3400kg. Steinkassen har en tipphøyde på inntil 2,5m noe som gjør det enkelt å tippe i større tilhengere.

Detaljer
Maskinen kobles direkte på traktorens trekkstenger drives av traktorens kraftuttak og krever to dobbeltvirkende hydraulikkuttak for betjening. Den leveres standard med enten 33mm eller 44mm lysåpning i hovedbeltet.

 

S steinplukker
Siden tidlig på 70-tallet har Globus produsert steinplukker modell S. Maskinen er perfekt til å plukke stein på nydyrket areal.

Kapastitet
Maskinen er konstruert for stor kapasitet og takler grov stein bedre sammenlignet med både Tempi og SB. Modell S er en steinplukker for både nybrott jord og for å plukke stein etter kjøring med steinrive.

Funksjoner
Massen av stein og jord føres inn på skjæret og videre til risten som dannes av de syv tindene. Medbringerne transporterer stein opp elevatoren hvor jord og småstein soldes ut gjennom tindene. Steinen føres videre over i paralellkjørt tilhenger.

Detaljer
Maskinen kobles direkte på traktorens trepunkt og drives av traktorens kraftuttak. Den leveres standard for lastehøyde 1,75m.

Video

Teknisk spesifikasjon

Be om tilbud på Steinplukkere