SM skiveslåmaskin

SM-serien er enkle 3-punktmonterte skiveslåmaskiner uten stengelbehandler. Lav vekt gjør SM ideell til mindre traktorer.

Beskrivelse

SM-serien er utstyrt med den lave Kongskilde knivbjelken som kjennetegnets av en bjelkehøyde som sikrer en jevn stubbhøyde. Lav stubbhøyde er mulig pga. den lave skjærevinkelen på 3º. Hel glatt underside skåner bakken og gir raskere gjenvekst. Integrert stenbeskytter i hele knivbjelkens bredde sikrer optimal beskyttelse av knivbjelkens girkasse.

Knivbjelken er også utstyrt med Quick’n Safe, som er Kongkildes sikre system for hurtig skift av kniver uden å måtte løsne bolter og muttere.

SM-serien drives med tre kraftige V-kilereimer med automatisk forstrekk. Dissse overfører kraften via et vinkeldrev som går rett ned i den første skiva på klnivbjelken. Dermed sparer man plass og kan utnytte maskinbredden til skårlegging.

Maskinen er forsynt med to vippepunkter, som gir den optimale terrengtilpasning i kupert terreng. Slik sikres en ensartet stubb i hele maskinens bredde. Med Easy Lift kan hele knivbjelken kan løftes fra bakken under kjøring. Slik unngår man at det kuttes på nytt i allerede skårlagt materiale. Løftet skjer ved hjelp av en ekstern hydrauliksylinder, slik at man ikke trenger å løfte i trekkstengene.

Teknisk spesifikasjon

Be om tilbud på SM

Redskaper

 
 QMS 10166 A-K Maskiner AS el EMS 10166 A-K Maskiner AS el