SB skiveslåmaskin

SB-serien består av enkle og driftssikre 3-punkt monterte skiveslåmaskiner som følger terrenget optimalt. De har Kongskilde knivbjelke som kjennetegnes av en flat profil, glatt underside og stor bæreflate.

Beskrivelse

Kongskilde knivbjelke gir jevn stubb og god flyt, og den gjør det mulig å sette en lav og jevn stubb helt ned til 40 mm. Dette skyldes knivbjelkens flate angrepsvinkel på 3º.

Med den lave Kongskilde knivbjelken oppnås et nesten horisontalt snitt og dermed en jevn stubbhøyde og bedre gjennomstrømning i maskinen.
 
Kongskilde knivbjelke har en helt glatt underside. En steinbeskytter og slepesko er integrert i hele knivbjelkens bredde. Dette gir en optimal beskyttelse og sikrer lang levetid på knivbjelken. Den store bæreflaten gir et lite marktrykk, som skåner jorda og avlingen under slåtten, og gir raskere gjenvekst.
 
Det er lett å stille inn stubbehøyden. Derfor får du alltid den optimale stubbehøyde. Det etterlates ingen stubbstriper, og grunnet et lavt marktrykk er du sikret en raskere og bedre gjenvekst. En kraftig fjær avlaster knivbjelkens trykk mot marken noe som gir et lavt marktryk samt en hurtigere gjenvekst.

SB har et minimalt vedlikeholdsbehov f.eks. er der kun to daglige smøresteder på selve maskinen. SB har ekstra forsterkning under skivebjelken, sikkerhetsprøvde profilkniver og HD-skiver med forsterknings ringer. Maskinene har en stabil og støysvak transmisjon, bl.a. benytte skivene spesielle kulelager. Tannhjulene har en ekstra bred tannform som sikrer lang levetid, og gjør samtidig knivbjelken smidig ovenfor vridninger.

SB er utstyrt med Easy Lift som kan best beskrives som bakkeløft, der man ved hjelp av en sylinder løfter maskinen fra bakken under snuing på jordet. Dette betyr at det ikke er nødvendig å løfte trekkstengene, og man unngår, at kraftoverføringsakselen vinkles med risiko for vibrasjoner som kan forkorte levetiden.

Teknisk spesifikasjon

Be om tilbud på SB

Redskaper

 
 QMS 10166 A-K Maskiner AS el EMS 10166 A-K Maskiner AS el