GXS skiveslåmaskin

GXS-serien består av trepunktonterte skiveslåmaskiner med og uten stengelbehandler. De kjennetegnes av Kongskildes flate knivbjelke kombinert med hydrauliske funksjoner for regulering og steinutløsning

Beskrivelse

Kongskildes lave knivbjelke gir jevn stubb og god flyt. Med Kongskilde knivbjelke er det mulig å sette en lav og jevn stubb helt ned til 40 mm. Dette skyldes Kongskilde knivbjelkens lave angrepsvinkel på 3º.

Med den lave Kongskilde knivbjelken oppnås et nesten horisontalt snitt og dermed en jevn stubbhøyde og bedre gjennomstrømning i maskinen.

Kongskilde knivbjelke har en helt glatt underside. En steinbeskytter og slepesko er integrert i hele knivbjelkens bredde. Dette gir en optimal beskyttelse og sikrer lang levetid på knivbjelken. Den store bæreflaten gir et lite marktrykk, som skåner jorda og avlingen under slåtten, og gir raskere gjenvekst

Knivbjelkens Topp service system, gjør det mulig å sjekke og skifte tannhjul og lagere på en enkelt skive uten spesialverktøy. Og med Q + går også knivbyttet raskt og enkelt. Bare gjør et enkelt trykk med det medfølgende spesialverktøyet og kniven slippes ut. De kvasse Q+ knivene gir en fin stubb og er til og med vendbar på samme disk. Knivene er robust designet for å gi lang levetid 

Som stengelbehandler velkger de fleste Kongskildes effektive PE finger-crimper som gir raskere tørking av gresset mens fôrverdiene bevares. 

Kongskildes stengelbehandlere dekker 85% av arbeidsbredden, noe som gir mulighet for høy hastighet og dermed stor kapasitet. I de fleste tilfeller vil en høyere hastighet både innebære bedre gjennomstrømming og etablering av en fin ranke. Dette vil igjen bety bedre flyt i det etterfølgende redskapet enten det er finsnitter eller presser, med færre stopp og dermed større kapasitet.

Stengelbehandleren har reimdrift, hvilket betyr minimalt vedlikehold. Driften virker også også sjokkabsoberende, beskytter kraftoverføringen og sikrer minimalt energitap.

PE fingre er for alle forhold hvor det ønskes en fleksibel og effektiv stengelbehandling Med fingre i kunststoff har den lav vekt og krever minimalt vedlikehold.

Bak PE-behandleren ligger et stort forskningsarbeid, hvor både funksjon og holdbarhet er grundig testet ute på jordet. De mange, sterke PE-fingrene gør stengelbehandleren utrolig effektiv. Resultatet er raskere tørk og bedre fôr. Aggressiviteten i behandleren reguleres enkelt med et håndtak. 

Som alternativ til PE-crimperen kan man velge en behandler med stålfingre. Disse tåler mer juling og passer derfor i et miljø med mye stein eller ekstrem slitasje fra sandpartikler som suges opp fra bakken under slåtten.

Det kan også leveres valsecrimper som er en spesialbehandler som først og fremst benyttes der man dyrker grasarter som er følsomme og må behandles skånsomt, slik som kløver og lucerne.

 

 

 
 
 

Teknisk spesifikasjon

Med stengelbehandler:

 

Uten stengelbehadler:

Be om tilbud på GXS

Redskaper

 
 QMS 10166 A-K Maskiner AS el EMS 10166 A-K Maskiner AS el