Yter mer og bruker mindre

New Holland Dynamic Command

• 8-trinns semi-powershift transmisjon ™ • Automatisering som holdes enkel og bruksvennlig • Overlegen førerkomfort og høyere effekt. Dette er New Holland Dynamic Command™ transmisjon.

New Hollands Dynamic Command transmisjon er bygget opp med 3 arbeidsområder og 8 hurtiggir i hvert som girer silkemykt. Den kan kjøres i flere ulike programmer for speedmatching og automatikk. Dynamic Command har vært levert til New Holland T6-serie. Snart kan den også leveres i den nye New Holland T5-serien.

Dynamic CommandTM er designet av New Holland og bygges på en ny, tilpasset produksjonslinje på New Hollands fabrikk i Modena, Italia. World Class Manufacturing sikrer at kvaliteten er jevn og høy, og kvaliteten måles gjennom hele produksjonsprosessen, fra bearbeiding til sluttprøving.

Som en rent mekanisk 24x24 transmisjon øker Dynamic Command effektiviteten uten kompromisser. Den krever mindre effekt og gir høyere effektivitet med lavere drivstofforbruk. I hjertet av transmisjonen  er det et dobbeltkløtsj-konsept tilsvarende det som benyttes i Auto Command.

Se video nedenfor som viser hvordan transmisjonen virker

 

Dynamic Command er bygget opp med 3 områder og 8 trinn i hvert med et dobbeltkløtsjsystem. I praksis innebærer det at kraften i transmisjonen går gjennom to separate aksler i girkassen. På den ene ligger de fire odde girene altså 1-3-5-7. På den andre ligger parene 2-4-6-8, Hver av akslene har en elektronisk styrt kløtsj som kobler drivlinjen inn og ut. 

Drivkraften veksler mellom de to kløtsjene slik at når et gir på den ene akslingen, f. eks trinn 3 kobler inn, kobler samtidig trinn 4 på den andre akslingen inn og ligger klart. Når det er tid for å gire opp skjer dette raskt men silkemykt ved at den ene kløtsjen kobler inn samtidig som den andre kobler ut og transmisjonen girer opp til neste trinn.

Den elektroniske styringen av transmisjonen kan programmeres slik at man kan kjøre manuelt eller i full automat-modus der traktoren også girer automstisk mellom de tre arbeidsområdene. Det laveste arbeidsområdet har hastigheter opp til 10,2 km /t, og er spesielt designet for tyngre trekkarbeid. Område to spenner fra 1,6 km/t til 18,9 km/t og dekker nesten 90% av alle typer arbeid som man utfører med en slik traktor. For vegkjøring er transmisjonen designet for å starte i område tre. Med tunge lass kan man også koble sammen gruppe to og tre. Og speedmatching i gruppeskiftet gjør at man i praksis får 16 automatgir å velge mellom uten momentavbrudd.

På New Holland T6 Dynamic Command har transmisjonen en rekke funksjoner som kan automatisere og forenkle kjøringen:

Speed-matching; legger automatisk inn riktig gir når du bytter girområde. 

Brake to clutch; Bare trykk på bremsepedalen og traktoren bremser ned og stopper. Slipp bremsen og gi gass og traktoren kjører i gang igjen. Bruk av kløtsjpedalen er ikke nødvendig.

Automatisk girskift; inngangsnivået til automatiseringen styrer girskiftet basert på motorhastighetens justerbare terskel. Avhengig av arbeidsoppgave velger sjåføren hvor mye motorhastigheten kan reduseres før transmisjoenen girer ned.

Ground Speed Management; Med dette avanserte automatiseringsnivået stiller du inn motorturtall og lar Dynamic Command ta hånd om resten. Girskift skjer helt automatisk for å opprettholde målhastigheten samtidig som drivstofforbruket reduseres.

Justerbar vendegirrespons; Noen oppgaver krever et så mykt vendegirskiftskift som mulig, og noen ganger er en nøyaktig og sikker retningsendring ønskelig. Med Dynamic Command kan sjåføren velge mellom tre responsnivåer for vendegirskift. 

Dynamisk IntelliShiftTM System; Dette er hjernen bak hvert girskifte som i seg selv er unikt. En lukket analyse av motorhastighet, inngangs- og utgangshastighet i overføring, last og hastighet fremover sikrer at hvert girskift skjer så jevnt som mulig

Kickdown; For raskeste akselerasjon trykkes gasspedalen i bunnen, og traktoren slår automatisk ned og setter motorturtallet til høyeste effekt. Resultatet er den raskeste akselerasjonen og flere transporterte tonn i løpet av dagen.

Transport effektstyring; I hastigheter over 22 km/t, bytter motoren til en kraftkurve med en annen profil som samler mer efekt ved høyere motorhastigheter. Dette gir en jevn akselerasjonshastighet på traktoren over hastighetsområdet per minutt, fra høyeste effekt til maksimal motorturtall.

Ønsker du mer informasjon eller et tilbud på en New Holland med Dynamic Command transmisjon? Send inn skjema nedenfor og vi kontakter deg

Hva vil du ha tilbud på?

 
 QMS 10166 A-K Maskiner AS el EMS 10166 A-K Maskiner AS el