Vi i A-K maskiner er stolte over å markedsføre Amazone jordarbeidingsredskaper, gjødselmaskiner, såmaskiner og sprøyter. Amazone er byr på tysk ingeniørkunst i landbrukets tjeneste. De grønne redskapene representerer noe av det mest driftssikre, effektive og nøyaktige lettbetjente utstyret i markedet.
 
I år kan vi tilby en ny Catros skålharv med modellbetgnelsen Catros+ Special. Den har ekstra store taggete skåler på 510 mm og er spesielt virkningsfull der mean trenger å blande inn store mengder halm i jorda. Catros +, som er tilgjengelig i arbeidsbredder fra tre til seks meter, er også godt egnet ved nyetablering av eng og generelt til jordbearbeiding der det er et grunt matjordlag. 
 
Den korte og kompakte rammekonstruksjonen til Catros + gir et lavere trekkraftbehov. Skålene er individuelt opplagret med kraftige gummifôringer som både skaper en viss vibrasjon og fleksibilitet i selve arbeidet og fungerer som steinsikring hvis man treffer på faste eller store steiner. Catros+ kombineres også med ulike etterharver og pakkevalser, som kan jevne og pakke til såbedet på en optimal måte etter forholdene og etterveksten.
 
Et annet Amazoneredskap som hører våronna til er gjødselsprederen. Amazones gjødselspredere finnes i flere modeller og størrelser. De mest avanserte har uavhengig hydraulisk drift av skivene og kan leveres med digital betjening eller Isobus. De er kjent for meget høy nøyaktighet og kan styres via GPS signaler og med seksjonskontroll slik at man får en helt nøyaktig og optimal utdeling av gjødsla. Amazones gjødselspredere finnes også i enklere mekaniske modeller med samme høye nøyaktighet men mer tradisjonell innstilling og bruk. For de største brukene finnes også større slepevogner med spredere i ZG-serie med enda større kapasitet.
 
Amazone leverer også meget effektive såmaskiner. D9 er en enkel mekanisk såmaskin som finnes i flere bredder og ofte kombineres med kraftuttaksdrevet harv. I Norge leter stadig flere etter lettere redskapskombinasjoner med stor kapasitet. Da er både D9 og den større Cirrus med luftassistert utmating gode alternativer. Cirrus som er et kombiredskap med skålharv og såaggregat finnes også i en versjon med kombinert korn og gjødseltildeling i samme labb. Cirrus leveres i arbeidsbredder fra 3 meter til 6 meter.
 
Foruten Amazone tilbyr A-K maskiner Potila harver. Dette er meget solide såbedsharver med store hjul som særebreges av stor  avstand mellom tinderekkene og dermed god gjennomstrømming. Foran årets sesong har vi satset spesielt på modellen Master 600 som er en 6 meters harv med  8 tiderekker, 8 hjul og en lengde på 3,29 meter. Harven har veil utsalgspris på 239.000,- kroner eks mva.
 
Etter såing er det viktig at jorda pakkes rundt frøet slik at det får raskt tak i næring og veksten kan komme i gang fort. A-K maskiner kan levere Globus GRS ringtromler til årets sesong. Denne er tredelt, har store hjul, og integrert steinkasse. Den leveres med sfærisk støvtette kulelagre, og har tallerkenfjærer som holder ringene sammen og kompenserer for ringslitasje. Trommelen har kraftig 50 mm aksel i høykvalitetsstål. I transport hviler sideseksjonene i vogger, og hydraulikk-systemet er helt avlastet. Dette gir en svært god vektfordeling.  
Les mer om Globus ringtromler