Medaljedryss til A-K maskiner og Amazone

Amazone ZA-TS med WindControl

A-K maskiner og Amazone tok storeslem i nyheetskåringen til årets Agroteknikk. Det ble gullmedalje til ZA-TS med WindControl og sølv til henholdsvis Amazones nye UX01 sprøyteserie og EasyCheck utstyr for gjødselkalibrering. Alt blir å se på A-K sin stand under Agroteknikk den 8-11 november

WindControl fungerer sammen med ArgusTwin overvåkingssystem, men tar det til et ytterligere nivå av eleganse. Via ArgusTwin blir hele spredebilde overvåket konstant via 14 radarsensorer på tvers av både høyre og venstre skive, og om nødvendig justeres det elektriske tilførselssystemet for å optimalisere gjødseldistribusjonen. Ved å legge til WindControl-systemet, kan påvirkning av vind på spredningsmønsteret bestemmes og balanseres ut. For tiden er TS-spredningssystemet det eneste automatiske justeringssystemet for monterte og slepte gjødselspredere som tar hensyn til vindenes effekt på gjødselsfordeling. Både vindhastighet og retning styres kontinuerlig via sensoren, og ved hjelp av disse dataene kan innstillingsverdiene for både leveringssystemet og hastigheten til spredeskivene justeres automatisk slik at nøyaktig gjødseldistribusjon er oppnådd selv under påvirkning av vinden. Systemet tåler opp til 10m/s sidevind.

 

Amazone UX01 er den nye generasjon trailersprøyte fra Amazone, med nytt design og enda flere innovative detaljer.
Sprøyta har en nyutvilket bomføring kalt Flex-Folding som er raskere i ut- og innfolding.

Blant andre nyheter med den nye sprøyteserien er også en 7-veis trykkran, en kran hvor man kan løse ut trykket i hovedventilen ved å dra ut hendelen, for så å trinnløst endre til ønsket retning på væsken og aktivere trykket igjen ved å trykke inn hendelen. Den har også ny blandebeholder på 60liter med mulighet for å plassere fra seg kanner, målebeger, pulversekk etc. på lokket. Det bør også nevnes en ny aksling med inntil 28grader styrevinkel samt at pumpa har stor kapasitet med 200l/min sugeeffekt.

 

Som et middel for å forenkle kontrollen av det gjødseldistribusjonsmønsteret for gjødselspredere, introduserte AMAZONE EasyCheck ved Agritechnica 2015, der det ble tildelt en sølvmedalje. EasyCheck-systemet består av et sett med samlematter og en app for å evaluere resultatene. Disse ble brukt i prototype/nullserie i sesongene 2016 og 2017 ble det gjennomført omfattende tester med systemet i praksis, og fra disse testene ble det funnet at de innledende svarte matter ikke var egnet for alle gjødsel, særlig med mørkgjødende gjødsel. Derfor ble fargene på mattene endret til lilla som har vist seg å være egnet for både lyse og mørke gjødsel.

Ved bruk av EasyCheck i feltet, er det først og fremst 16 lettveggs gummibatterier plassert i fire rader og på bestemte avstander fra kjøresporet.

Produktet har ikke blitt vist eller markedsført i Norge før i år og produktet kommer for salg til 2019 sesongen i Norge.

 
 QMS 10166 A-K Maskiner AS el EMS 10166 A-K Maskiner AS el