Gullaks og sølvaks til A-K maskiner

A-K maskiner er tildelt Gullaks for den den nye metantraktoren fra New Holland som blir vist på årets Agroteknikk den 25-28 november. A-K har også sølvaks for teknologi på den nye Case IH Optum AFS og for AgXtend Zasso X-Power som er et redskap for kjemikaliefri vekstavslutting.

 

 

New Holland T6 Methane Power som ble introdusert på Agritechnica i 2019, er nå satt i serieproduksjon. Modellen som i størrelse, utseende og ytelse er som en vanlig T6.180, har en nyutviklet motor med seks sylindre, 180 hk makseffekt og et dreiemoment på 740 Nm og går på komprimert metangass som drivstoff. Traktoren reduserer CO₂-utslippene med 10 prosent, mens partikkelutslippene blir redusert med hele 99 prosent. Metantanken er plassert der dieseltanken normalt ligger, men det er også mulighet for en ekstra tank framme på fronthydraulikken.

New Holland T6 Methane Power er den første konvensjonelle traktormodellen med oppunder 200 hestekrefter som er i salg med alternativt drivstoff. Den ble nylig kåret til vinner av klassen  "Mest bærekraftige traktor" i den internasjonale kåringen av Årets Traktor. Modellen representerer noe helt nytt siden motoren ikke behøver hverken AdBlue eller avansert avgassrensing.

Foruten gullakset til New Holland T6 Methane Power har A-K maskiner også fått sølvaks for Case IH Optum AFS Connect. Den nye Optum-serien fra Case IH kan leveres med en nøkkelfri løsning med startsperre der nøkkelen kan ligge i lomma, og du starter traktoren med en knapp. Har du flere sjåfører, kan de få hver sin nøkkel, og via MyCaseIH kan administratoren styre både når og hvor den enkelte sjåfør har tilgang til traktoren. Om uvedkommende henter med seg traktoren, kan traktoren deaktiveres. I flåtestyringen på MyCaseIH kan du også administrere andre traktormerker så lenge de er koblet til AFS Connect. Case IH har Connect på alle traktorserier ned til Vestrum-serien.

A-K maskiner har også fått sølvaks for AgXtend Zasso X-Power som er et redskap ment for kjemikaliefri vekstavslutting. Dette blir nå testet ut for å se om det kan erstatte Reglone i potet og glyfosat i parker og grøntanlegg.  Redskapet er med i forskningsprosjektet SUSWECO, som er et samarbeid mellom med Nibio og NLR. Maskinen består av en kraftig strømgenerator og et arbeidsorgan hvor det henger ned elektriske ledere. Når disse kommer i kontakt med planten, og strømmen ledes gjennom plantevevet, dør planten.

 

 
 QMS 10166 A-K Maskiner AS el EMS 10166 A-K Maskiner AS el