Farmenvinner Halvor Sveen sverger til New Holland

Brødrene Sveen kjører New Holland traktor

Med over 10 New Holland traktorer i historikken og Fiat før det, er Halvor Sveen ganske tydelig på hvilken traktor han foretrekker. Farmenvinneren fra i fjor setter pris på enkelheten, lettkjørtheten og driftssikkerheten og sier at god service fra A-K maskiner er viktig for valget.

– Det er ikke slik at vi kjøper traktor med lukkede øyne sier Halvor Sveen. Den profilerte rendølen stiller krav til både maskinen og service og oppfølging. Men det er klart at med så langvarig forhold til et traktormerke skal det litt til å bytte. Så lenge New Holland oppfyller teknisk, komfortmessig og prismessig og A-K maskiner gir en oppfølging som vi er fornøyd med, er valget enkelt sier Halvor Sveen. Sammen med sin bror Magnar driver han allsidig landbruksvirksomhet med grasproduksjon, kjøtt og egg på Sjølisand i Rendalen.

Se videointervju med Halvor og Magnar Sveen nedenfor

– I denne bransjen må du kunne litt av alt og heldigvis er bror min mekaniker med over middels med kunnskaper, ler Halvor og understreker dette med at som arbeidskamerater så er det bror Magnar står for arbeidet, mens han selv først og fremst er kamerat. 

– Men fra spøk til alvor, så er et faktisk slik at du må kunne fikse ting selv i denne bransjen og når vi holder til her oppe på Sjølisand, så kan vi ikke rope etter servicemann for den minste ting. For å være på den sikre siden, gjennomfører vi derfor storservice på traktorene våre én gang i året med en kompetent servicemann fra A-K maskiner på Stange. Resten ordner vi selv. Det har fungert bra hittil. 

Når det gjelder den nye traktoren, en New Holland T6 180 EC, så ble den kjøpt på kampanje i vinter og har gitt valuta for pengene og vel så det. Vi er veldig godt fornøyd med investeringen, sier de to, men understreker at traktoren nettopp har kommet til gards, så de har ikke fått kjørt så mange timer ennå. – Vi har brukt den på slåmaskinen og foran pressa i grashøstingen og det går jo veldig fint, sier de. 
  
Med hensyn til egenskaper og spesifikasjoner, så er det først og fremst komfort og lettkjørthet som de har merket seg. For eksempel den lille detaljen at seteryggen øverst kan skyves til siden. Det er utrolig fint når du hele tiden jobber med redskaper bak og til siden. Toppfart på 50 km/timen er også et viktig argument når man har så lange kjøreavstander som vi har, mener de. 

 

Kontakt din A-K selger nedenfor hvis du er interessert i traktor fra A-K maskiner

Hva vil du ha tilbud på?

 
 QMS 10166 A-K Maskiner AS el EMS 10166 A-K Maskiner AS el