Case IH Maxxum 145 Multicontroller med den nye 24-trinns ActiveDrive 8 girkassen har oppnådd det laveste spesifikke drivstofforbruket noensinne registrert for en 4-sylindret traktor i PowerMix-testen som er utført av Deutsche Landwirtschafts-Gesellschaft (DLG) 

Den nye modellen oppnådde et gjennomsnittlig spesifikt brenselforbruk på 258 g/kWh i "Field Work" i testen. Det er nesten 9,5% lavere enn 282 g/kWh, som er oppnådd av av nærmeste konkurrent. Traktormodellen ble også kåret til 'Machine of the Year 2018' på Agritechnica i fjor høst. 

Simulerer alle typer arbeid

Testen ble utført på DLG sitt testsenter nær Frankfurt ved bruk av DLG PowerMix testrigg. Dette anlegget er verdens mest effektive for å måle hele traktorsystemet, fordi ingeniører kan gjenskape ekte felt arbeidsforhold. På grunnlag av typiske traktorbelastninger har DLG definert 14 lastsykluser, hvor det totale forbrukets drivstoff og AdBlue-forbruk, ytelse og ultralydseffektivitet defineres. Syklusene gjenspeiler typisk felt og transportarbeid under delvise og fulle belastninger. 
Testene dekker rent trekkarbeid, for eksempel med plog eller kultivator, samt blandet arbeid med kraftuttak og hydraulikk, som med en roterende gjødselspreder eller ballepresse. Tunge og lette transportoppgaver reproduseres også for å få et samlet bilde av traktorens energieffektivitet i bruk. Resultatene er oppsummert i den respekterte Powermix-figuren, og gir en nøyaktig vurdering av drivstoffeffektiviteten til forskjellige fabrikater og modeller av traktor under praktiske forhold. 

145 hk til 175 hk makseffekt

Maxxum 145 Multicontroller drives av en 4,5-liters, 4-sylindret, turboladet og intercooled FPT-motor som oppfyller trinn IV-utslippsregler ved hjelp av det høykvalitets katalytiske reduksjonssystemet Hi-eSCR. Dette har en nominell effekt på 107kW (145hp) ved 2200rpm og produserer opptil 118kW (160hp) med strømstyring, den maksimale effekten på 114kW (155hp) blir produsert ved 1800rpm og 129kW (175hp) med makseffekt. 

I DLG PowerMix-testen registrerte Maxxum et gjennomsnittlig forbruk i feltarbeid på 258 g/kWh, med et spesifikt forbruk i området fra 230 g/kWh ved bruk av en rotorharv ved 100% belastning til 302 g/kWh med en ballepresse. 

Active Drive 8

En nøkkelfaktor i resultatet var traktorens ActiveDrive 8-transmisjon, Den nye 24 x 24 semi-powershift girkassen gir åtte powerhift-trinn i hver av tre arbeidsområder. ActiveDrive 8 kan leveres på alle Maxxum Multicontroller traktorer fra 116 hk til 145 hk. Med funksjoner som gjør traktoren mer effektiv og mer avslappende å kjøre, er ActiveDrive 8 egnet for kraftkrevende oppgaver der det er viktig å opprettholde momentet, for eksempel i driften av store slåmaskiner, tunge harver etc fordi kløtsjpedalen ikke er nødvendig for å bytte gir. 

Gruppe 1 av ActiveDrive 8 dekker hastigheter på opptil 10,2 km / t og er designet for tyngre trekkarbeid og redskaper som krever lave hastigheter. Gruppe 2 dekker nesten 90% av felt- og lasterkravene, slik at traktoren kan arbeide under full belastning, uten momentavbrudd, fra 1,6-18,1 km / t. For transportarbeid er transmisjonen designet for å kunne starte i Gruppe 3. En "Smart Range Change"- funksjon skifter automatisk mellom gruppe 2 og 3 og benytter også «speedmatching» etter belastning slik at girskiftet oppleves naturlig gjennom områdene opptil 50 km/t.