Med lanseringen av den nye Versum CVXDrive-serien fra Case IH på SIMA 2019, kommer endelig en kompakt trinnløs traktor i segmentet 100-140 hk.  Den nye serien er tilgjengelig i fire modeller - Versum 100 – 110 – 120 og 130 CVXDrive (140 hk maks). Modellbetegnelsen indikerer den nominelle effekten som traktoren yter ved en motoromdreining på 2200 o/min. Kanskje mer interessant for praktisk arbeid er at motoren yter maks dreiemoment allerede ved 1300 o/min. Det betyr at den er sterk og seigdragende. 

Se presentasjon fra Sima nedenfor:


 
De nye Versum CVXDrive-modellene er designet med de samme høye spesifikasjoner og funksjoner og samme komfort som man finner i de større traktorene i Case IH familien, alt i en manøvrerbar, brukervennlig traktor som også gir drivstoffbesparende fordeler med en trinnløs girkasse. Sammenlignet med de større traktormodellene er Versum lettere og passer mellom Maxxum og den velkjente Luxxum serien. 
  
Drivstoffeffektive og kraftige motorer
Alle de fire Versum-modellene har en 4,5 liters motor som oppfyller EUs utslippskrav med den nyeste versjonen av FPT Industrial Selective Catalytic Reduction System (SCR) kjent som HI-eSCR2. Den patenterte, integrerte teknologien er en del av et kompakt, komplett etterbehandlingssystem som, i tillegg til SCR, også inneholder dieseloksidasjonskatalysator med injeksjon av AdBlue. Det kompakte etterbehandlingssystemet er helt vedlikeholdsfritt, noe som bidrar til å holde driftskostnadene på et lavt nivå. 
  
Trinnløs CVXDrive-teknologi
Når den nye CVXDrive-overføringen integreres i Versum-serien, har ingeniørene fokusert på brukere som kjører mye på veien og som driver mye med typisk traktorarbeid som grasslått, pressing og lett jordbearbeiding.  I tillegg er det mange spesielle bruksområder der det kan være fordelaktig å skille motorhastighet og kjørefart. CVXDrive er trinnløs opptil 40 km/t, og med Eco-funksjon kan du kjøre på et meget lavt motorturtall i toppfart. En elektronisk styringsenhet styrer transmisjonens funksjon for å oppnå raskere hastighetsendringer og økt effektivitet ved alle hastigheter. 
  
CVXDrive-transmisjonen har to mekaniske hastighetsområder der integrasjonen av dobbel-kløtsjteknologien betyr at skiftet mellom de to mekaniske områdene i overføringen er sømløs, og at full trekkraft er tilgjengelig i hele hastighetsområdet. Med Active Hold-funksjonen kan traktoren enkelt stoppes i skråninger og ved veikryss uten å bruke bremsepedalen. 
  
Versum CVXDrive traktorer er også utstyrt med automatisk produktivitetsstyring (APM), som automatisk tilpasser motorturtallet etter kraftbehovet i en optimalisert forbrukskurve. Det betyr  f.eks. at når man kjører inn på et område med lettere jord, eller der kravene til redskapets hydraulikksystem reduseres, synker motorturtallet og APM bidrar til ytterligere å redusere drivstofforbruk og driftskostnader. 
  
Kraftig hydraulikk
Ved hjelp av en lastkjennende hydraulikkpumpe (CCLS) sirkulerer hydraulikkoljen bare når det er behov for den, og funksjonene påvirker ikke hverandre når mer enn én funksjon er i bruk. Et stort utvalg av både mekanisk og elektronisk styrte hydrauliske eksterne hydraulikkuttak er tilgjengelig. Maksimal oljekapasitet er 110 l/min. Versum kan leveres forberedt for montering av en Case IH LRZ 100 laster. 
  
Kapasitet i begge ender
Fronthydraulikk og -kraftuttak er fullt integrert i traktorens konstruksjon. Kraftuttaket foran leverer 1000 o/min, Bak kan tre hastigheter velges: 540/540E/1000 o/min. eller 540E/1000/1000E o/min. som et alternativ. Det er også mulig å bestille vegavhengig kraftuttak. 
  
Førsteklasses komfort
Versum har et luksuriøst førerhus med fire stolper, 360 graders utsikt og komfortabelt førermiljø. Betjeningen er samlet som i Case IHs større modellserie for å sikre at brukere som er vant til å bruke andre traktorer også finner det enkelt å bli vant til Versum, samtidig som at nye brukere raskt vil bli kjent med traktoren sin. Case IHs velkjente Multicontroller armlener er standard for å sikre enkel og intuitiv bruk av alle Versum-funksjoner. Utstyrssalget til Versum er det samme som for de store traktene fra Østerrike. Det innebærer blant annet valg mellom tre komfortable seteløsninger, fjærende førerhus, varmetråder i rutene foran og bak med mer. LED-belysning i alle retninger utvendig fullfører det totale utstyrsnivået. 
 

 

Ønsker du å vite mer om Case IH Versum, fyll inn skjema nedenfor.

Beskriv nedenfor hva du ønsker mer informasjon om