Case IH Optum med nytt førerhus og unik telematikkpakke

Nytt førerhus med nye betjeningskontroller og helt nye tilkoblingsmuligheter for øyeblikkelig dataoverføring og fjernovervåking er blant de viktigste nyhetene når den nye Case IH Optum nå er presentert.

Case IH Optum CVXDrive traktorserie har siden introduksjonen i 2015 vært en salgssuksess for Case IH. Dette skyldes ikke minst et kompakt, men like fullt høyt spesifisert design med rikelig av hestekrefter og ytelser.

Den nye Optum AFS Connect-serien, tar nå steget videre med nytt førerhus, interiør og en telematikkpakke som er designet for å gi enda bedre kontroll og oversikt. Den nye førerhuset har mer plass, lavere støynivå og forbedret oversikt. Det har et nytt multikontrollerarmlene med konfigurerbare betjeningskontroller som gjør det enklere å tilpasse tilpasse traktor og redskap til oppgavene som skal utføres. Samtidig byr det på enda bedre komfort med oppgraderte materialer og ny teknologi i interiøret.

Mange av de nye løsningene i førerhuset er allerede utprøvd i Case IH Magnum som ble oppgradert til AFS Connect -spesifikasjonen i 2019. Blant disse er et helt nytt Multicontroller

armlene og multifunksjonsspak, større AFS Pro 1200 berøringsskjerm med større funksjonalitet og A-stolpe nettbrettinstrumenter for avlesning av motor-/girkasseinformasjon.

Den nye Multikontrollspaken er programmerbar på en helt ny måte, og i kombinasjon med den nye, større AFS Pro 1200 -skjermen, og betjeningsfunksjonene på selve armlenet, kan traktoren i enda større grad tilpasses til førerens preferanser og jobben som skal gjøres.

Den nye ISOBUS-kompatible AFS Pro 1200-berøringsskjermen har høy oppløsning som ikke bare lar føreren overvåke alle primære traktorfunksjoner, men kan også vise bilder fra både ryggekamera og frontmontert kamera. Skjermen betjenes med berøring, via hurtigtaster eller et nytt skrollehjul med trykknappfunksjon på armlenet.
 

Via AFS Pro 1200 -terminalen kan føreren administrere traktorens AccuGuide automatiske styringssystem og for første gang i denne Case IH traktorklassen, full AFS Connect. Dette er en telematikkteknologi som allerede er godt etablert på Case IH Magnum, Steiger og Quadtrac AFS Connect traktorer. Med dette systemet for trådløs toveis dataoverføring mellom traktoren og AFS Connect online styringssportal, får traktoreiere og gårdsforvaltere full kontroll over gården, flåten og datahåndtering og kan enkelt minimere kostnader, øke effektiviteten og maksimere ytelsen.

Traktorens ytelse og alle data fra arbeidet sendes umiddelbart, sikkert og kontinuerlig til nettportalen og er dermed tilgjengelig for eier/leder. Dette lar dem sitte i sanntid og styre.

beslutninger raskt og presis. De kan også hente informasjon, som for eksempel hvor traktoren befinner seg, drivstoffnivåer og andre viktige styrings- og ytelsesdata. På denne måten er det mulig for eksempel å levere diesel til en traktor etter behov, forbedre maskinlogistikken eller se om en jobb har blitt fullført. Siden dataoverføring er mulig begge veier, kan jobbinstruksjoner, applikasjonskart og andre data også sendes eksternt til traktoren fra PC -en på gårdskontoret ved hjelp av kategorien ‘Farm’ i AFS Connect sin webportal.

Med tillatelse fra traktoreier kan også forhandlerens serviceavdeling bruke AFS Connect Display Viewing for å se AFS skjermvisning i sanntid slik sjåføren ser den. For de som ønsker og tillater dette, kan driftsdata kontrolleres og, om nødvendig, forslag til justeringer meddeles. Med ekstern servicetilgang og muligheten til å gi driftsråd basert på maskindata kan tidlige varselsignaler om traktorfeil avdekkes og justeres før de blir et problem. Med AFS Connect Support PRO -pakken, kan forhandlere også oppdatere firmware trådløst og automatisk. Dette betyr at traktorene til enhver tid kan være fullt oppdatert med siste versjon av all software.

Det nye førerhuset har større innvendig rom enn hos forgjengeren med 7,5% mer innvendig volum. Det er 11% mer glass og støynivået her helt nede på 66 dBA. Alt dette er designet for enda tryggere, enklere og mer komfortabel arbeidsdag. Som hos den nye Puma-serien har også Optum lavt montert innfesting av vinduspusseren foran som gir en økning på 27% i ryddet område. Nattelyset er forbedret ved gjennomgående LED vei- og arbeidslyspakker med opptil 14 lys i taket, fire foran førerhuset, to på bakskjermene og seks i panseret.

I tillegg har de nye traktorene også Case IH AFS Connect telematikkpakke som standard. Denne tilbyr toveis dataoverføring mellom traktor og online administrasjonsportal, sanntids maskinovervåking og mye mer.

Optum AFS Connect-serien består som før av tre modeller med nominell effekt på 250 hk, 270 hk og 300 hk. Alle leveres i kombinasjon med Case IH CVXDrive kontinuerlig variabel transmisjon.

 
 QMS 10166 A-K Maskiner AS el EMS 10166 A-K Maskiner AS el