ActiveDrive 8 tilbyr totalt 24 hastigheter i både fremover og bakover. Transmisjonen inneholder en rekke funksjoner som er designet for å gjøre traktoren mer effektiv og deg som fører mer avslappet.
 
Raskt og sømløst
Det unike med ActiveDrive 8 er at den fungerer som en mekanisk powershifttransmisjon med 8 mekaniske trinn i tre arbeidsområder. Med en dobbeltkløtsjet transmisjonsløsning kan man gire opp og ned mellom de 8 trinnene like kjapt og sømløst som om de skulle være vanlige hydrauliske hurtiggir. 
 
16 trinns automat
Det laveste arbeidsområdet har hastigheter opp til 10,2 km /t, og er spesielt designet for tyngre trekkarbeid. ActiveDrive 8 er også tilgjengelig med krypegir for de som trenger å bevege seg ekstra sakte fremover. Område to spenner fra 1,6 km/t til 18,9 km/t og dekker nesten 90% av alle typer arbeid som man erfaringsmessig utfører med en slik traktor. For vegkjøring er transmisjonen designet for å starte i område tre. Med tunge lass kan man også koble sammen gruppe to og tre. Og speedmatching i gruppeskiftet gjør at man i praksis får 16 automatgir å velge mellom fra 0-50 km/t uten momentavbrudd. 
 
Kløtsj og brems i samme pedal
I tillegg til transmisjonen, kommer ActivDrive8 også med en en "brake-to-clutch» funksjon. Det innebærer at man kan trå ned bare bremsepedalen og stoppe traktoren helt og deretter kjøre automatisk i gang når pedalen slippes. Dette øker sikkerheten ved veikjøring og gir også en mye bedre nøyaktighet i lasterarbeid, for eksempel ved stabling av baller. I kombinasjon med powershuttle vendegir gjør dette at behovet for kløtsjpedal helt forsvinner.
 
Juster sving etter arbeid
For raskere sving og enklere arbeid både på vendeteigen og ved lasterarbeid kan den nye Maxxum ActiveDrive 8 leveres med valgfritt svingutslag. Man velger enten mellom tre forhåndsbestemte nivåer eller kan sette sin egen utveksling. Denne funksjonen krever at traktoren leveres med AFS700 kjøremonitor der man gjør innstillingen.
 
Case IH Maxxum ActiveDrive 8 vil komme i fire modeller fra 116 (145) til 145 (175) hk nominell (makseffekt) med firesylindret motor. Fra neste høst kommer også en 6-sylindret versjon med 150 (175) hk. Denne blir samtidig tilgjengelig som trinnløs CVX. Med denne modellen vil Case IH tilby den letteste og minste traktoren i bransjen med en 6-sylindret motor med denne effekten. Motorene i Maxxumserien oppfyller trinn IV-utslippsregler ved hjelp av det katalytiske reduksjonssystemet Hi-eSCR.