Amazone Cenio - ny lett kultivator

Amazone Cenio er en ny lett og allsidig kultivator som nå er tilgjengelig i Norge. Med Cenio brakte Amazone en ny 3-raders kompakt kultivator på markedet på Agritechnica 2019. Som en lettere grubber, kompletterer den Amazones 3-punkt kultivatorserie som en lillebror til Amazone Cenius.

 

 

Amazone Cenio er tilgjengelig i arbeidsbredder 3 m, 3,5 m og 4 m i fast seksjon og passer til traktorstørrelser fra 105 til 190 hk. Til tross for den meget robuste rammen krever Cenio betydelig mindre løftekraft enn andre kultivatorer. Dette gjør den ideell for jordbearbeiding med mellomstore traktorer.

Cenio kan bearbeide jorda fra 5 til 25 cm arbeidsdybde, i såvel stubbearbeiding som vanlig harving og  dypere grubbing. 3-punktfestet er fleksibelt med  to koplingspunkter i forskjellige høyder for både toppstaget og nedre ledd. På denne måten, selv med mindre traktorer, kan den optimale trekklinjen og tilstrekkelig høy løftehøyde alltid oppnås. I tillegg kan kategori 3 -boltene på koblingspunktene for nedre ledd dreies enten innover eller utover for raskt å bytte mellom bredden mellom trekkstengene i kategori 3 og 3N.

Med en avstand mellom tinderekkene på 30 cm fungerer Cenio uten å tette seg selv med store mengder halm eller andre planterester og blander det eksisterende organiske stoffet på en effektiv måte. I Cenio Special -varianten har tindene brytebolt som overbelastningsvern. Cenio Super har et nydesignet automatisk steinutløsersystem som er bygget med 450 kg frigjøringskraft. Dette er såpass mye at arbeidsdybden holdes veldig bra, selv under tørre og tøffe forhold.

Tindene i Cenio er kjent fra Cenius og har den samme spesielle formen som forsiktig løfter bakken ved tindespissen og først går over i en brattere vinkel i området ved "styreflatene". Dette gjør at Cenio er veldig lett å trekke og derfor drivstoffeffektiv. På den annen side skaper denne tindeformen også en utmerket innblanding av jord og planterester. Alle kjente skjærvarianter fra Cenius er tilgjengelige til Cenio. 350 mm C-Mix gåsefotskjær gir full gjennomskjæring i harvbredden og kan brukes til grunn stubbeareiding, mens 80 mm C-Mix-tinder er perfekte til jordløsning ned til 25 cm. Det praktiske hurtigskiftesystemet C-Mix-Clip er også tilgjengelig for Cenio.

Arbeidsdybden stilles mekanisk på harva eller hydraulisk fra traktorens førerhus. Det er en en lettlest skala som gir føreren god oversikt og gjør det enkelt å reagere raskt på forskjellige situasjoner under arbeid.

For utjevning bak harva, finnes det valgfrie etterharvstinder i  fjærstål eller rulleskjær som gir en god utjevning. Bak disse kan man igjen velge mellom hele 10 ulike typer pakkevalser tilpasset ulike jordtyper og forhold. Valsene er koblet til kultivatoren med et hurtigfeste via klemmebraketter, slik at de raskt kan byttes.

Hvis det skal sås fangvekster direkte i stubb, kan Cenio også utstyres med GreenDrill 200 universal toppmontert såmaskin.

 

Vil du ha mer informasjon om Amazone Cenio eller et tilbud, fyll inn nedenfor og send inn

Hva vil du ha tilbud på?

 
 QMS 10166 A-K Maskiner AS el EMS 10166 A-K Maskiner AS el