I likhet med flere andre av de dominerende traktorprodusentene sikter også CNH seg inn mot å bli en totalleverandør til landbruket. Med oppkjøpet av Kongskilde har de innlemmet verdensledende redskaper innenfor både jordarbeiding og grashøsting i sin portefølje.  

Gjensyn med tidligere suksess

A-K maskiner tar et strategisk grep og starter som importør og forhandler av Kongskilde grasredskaper i Norge. Dette vil både styrke forholdet til CNH. Samtdig er produktene vel kjente i det norske markedet og ikke minst av A-K maskiner. Kongskilde kjøpte nemlig JF Stoll i 2011, et redskapsmerke som A-K maskiner tidligere har hatt stor suksess med i Norge. Utviklingen av JF er videreført under Kongskildenavnet består i dag av en produkttrekke som er midt i blinken for det norske markedet.

Produktene som A-K maskiner nå starter salg, service og deleforsyning til er i første rekke slåmaskiner, river og eksaktsnittere. I tillegg A-K maskiner også selge Kongskildes fullfôrvogner.

Stort modellutvalg

Slåmaskinene finnes i ulike modeller for både trepunkt, slep og frontmontasje med arbeidsbredder opp til 12,3 meter. Sprede-/venderivene også i stort utvalg. Det samme gjelder Rakerivene som blir levert med både én og to rotorer og for senterranke eller senter-/sideranke med fleksibel arbeidsbredde.

A-K maskiner har i første omgran konsentrert seg om totalt 14 ulike modeller som det vil satses ekstra på og som til en viss grad vil bli lagerført eller kunne bestilles fra fabrikk med kort leveringstid. De øvrige kan selvfølgelig også kjøpes på bestilling.

70 års historie

Kongskildes historie strekker seg 70 år tilbake i tid til 1949 da selskapet ble etablert med produksjon av kornvifter. Midt på 50-tallet startet de opp med harvproduksjon og introduserte blant annet S-tinden. Fram til 90-tallet var selskapet en ren industribedrift med fokus på harvproduksjon, men i 1997 startet de å kjøpe opp andre selskaper for å få en bredere portefølje. Det startet i 1997 med Danagri-Pol, Karl Becker og Oy Juko og fortsatte med Överums Bruk AB, Howard, Nordsten med fler. I dag har selskapet innlemmet hele syv velkjente varemerker. De eneste som lever videre i lokale markeder er Överum og Agrolux. 

Produksjonen av grasredskapene foregår i dag hovedsakelig ved Kongskildes produksjonsanlegg i Polen.